Leonard Cohen

Quin gran intèrpret i quin gran autor. No he de ser jo qui el descobreixi ara, evidentment. 
Sovint hi han intèrprets que al llarg dels anys canvien la forma d'interpretar determinades cançons, inclús la melodia, tonada etc. suposo que deu hi haure una mica d'avorriment, i ganes d'innovar  no ho sé; en qualsevol cas, solt interpretar-se com una evolució. Pos per a mi, el gran mèrit està en que, desprès de 30/40 anys d'e cantar la mateixa cançó, es faci amb el mateix ( i més ) sentiment, ganes i sense canviar una coma. 
A més de les virtuts artístiques val a dir que tot i l'aspecte una mica esquerp, és un autèntic dandi. Fa 40 anys i ara. 






 


Al vídeo de la cançó Dance Me to the End Of Love es pot veure ( he volgut veure jo ) com el cantant mostra una especial complicitat amb la corista del pèl llarg. És Perla Batalla, d'origen mexicà. Al següent enllaç es pot veure cantant Suzanne . I que bé !
I al vídeo, interpretant una versió en castellà de Dance Me to the End Of Love ( Baila conmigo amor )




Una altra cantant, amés de compositora, que ha fet veus a Cohen al llarg de la seua carrera és Sharon Robinson. Al vídeo de baix canta en solitari acompanyada de Javier Mas, guitarrista aragonès que també acompanyà Leonard Cohen a la darrera gira que incloïa Barcelona. 




Tot artistes de cap a peus.................



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte