Curses per Muntanya: També una oportunitat.



No és la primera vegada que, en este blog, escric sobre les curses per muntanya que es disputen i/o simplement es celebren al llarg i ample del nostre territori, les Terres de l'Ebre, però és que el tema s'ho val. 

No insistiré en esta ocasió, sobre com, indirectament, m'he vist immers encara que sigui de forma tangencial, en este " mundillo "; o més aviat Món. Només dir per qui no ho sàpiga que el leit motiv que m'ha fet seguir les curses ha estat, és i serà ( no sé si podré aturar-ho pel que veig ) el fer fotos a les diferents curses.

Si acudim encara que sigui per un moment, al socorregut oblit que sovint sofrim a les nostres terres, a vegades amb percepció equivocada i de vegades no tant, potser trobarem la raó per explicar la encara avui dia insuficient importància que, des del cap i casal ( Barcelona ) i des dels seus mitjans de comunicació d'abast general se li dona a dites curses. 
No en tinc cap dubte: Si les curses que al llarg de l'any se celebren dintre del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre l'àmbit en que es desenvolupem fos les comarques centrals de Catalunya o les del nord, un " 30 minuts " estaria assegurat ja de fa molt de temps. Ara, haurem d'esperar. I em puc equivocar, però no crec que existeixi en cap territori o zona concreta de Catalunya, ni de l'estat, proporcionalment a la densitat de població de TTE, la quantitat de curses a l'any ni, amb tanta participació ( el 2.014, més de 3.500 participants entre curses i marxes ) com tenim a casa nostra. Fins i tot en podem afegir alguna fora del calendari del Circuit com ara l'ultramarató Trencacims de Paüls la qual, amb només dues edicions ha aplegat un cartell important de corredors/es.

Ara mateix, per si teníem poc " caldo ", els amics del Trail Roquetes han anunciat per al 1, 2 i 3 de Maig l'Ultra Trail Estels de Sud puntuable per a la Copa catalana de curses d'ultraresistència i que està cridada a ser un referent. Un altre, en les curses per muntanya.  
Hi ha un aspecte a considerar en tot plegat i és la repercussió que pot arribar a tindre tota esta quantitat de persones amunt i avall i tot el que representa d'impacte ( positiu ) sobre el territori. Com és lògic, en alguna que altra cursa, la gent que ve de més lluny pernocta a la zona, la coneix, per tant, en la mesura que s'emporti una bona impressió, cap la possibilitat que hi torne i/o que en faci publicitat. 
Està prou estesa entre els corredors ( més en homes, certament ) l'afició a explicar en primera persona les experiències de les diferents curses en un blog personal. ( per tant, anunciants, "al loro" )....

La darrera prova que s'ha celebrat ha estat l'Ultra Trail Les Fonts de Xerta, precisament en el sentit que comentava de la difusió i conseqüències positives que cal emmarcar la quantitat de corredors/es de fora que al seu blog fan una propaganda brutal de l'UT, el poble i, per extensió, de les nostres terres. 
En general, les valoracions de cadascuna de les curses són sempre molt altes quant al voluntariat, organització etc. però sembla unànime la resposta que donen molts dels que han participat a l'UT Les Fonts. Tots coincideixen en una cosa: Excel·lent organització i millor tracte. La organització, comparable a qualsevol cursa d'elit i el tracte, insuperable.  Pos, a continuar així ! 

A continuació deixo els enllaços als respectius blogs en que cada un d'ells fa la seva pròpia crònica de la cursa.





( N'hi ha d'altres però no fan nosa. Crec )










Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte