La coherència.....hehe

La coherència, pera mi, en general, és cosa bona. Positiva i productiva, ja són figues d'un altre paner. Potser d'aquí que sigui tan poques vegades exercida.

Evidentment aquell que fa una malifeta i prèviament ha anunciat que la faria, que pensava fer-la etc., també és coherent. No és esta coherència la que cal reivindicar, no cal dir-ho.
Aquell que opina d'una determinada manera d'una determinada cosa o fet -independentment del protagonista- cal esperar, en coherència, que pensarà i/o opinarà sempre el mateix.
Sé que la política no és el millor escenari per posar d'exemple, però és un món que ens afecta i per tant podem i hem d'exigir-la. Digueu-me ingenu. 
Me dol que hi hagin determinades critiques que siguin persistentment intercanviables i que són, diríem, pròpies de la situació que un partit es trobi en cada moment més que del reflex ideològic de cadascú o la conseqüència lògica de l'ideari. M'explico millor: Hi ha critiques que sembla pròpies, exclusives, d'un partit de l'oposició sempre, sigui quin sigui el que hi estigui. 
De la mateixa manera que es critiquen determinats fets en funció de cada moment o de qui els protagonitzi. 
Ara mateix, anecdòtic, sí, però no menys significatiu: A l'alcalde de Saragossa l'acusen d'haver carregat a l'ajuntament un pot de gomina per a ús personal. Res important, quantitativament, cert, però resulta que qui ho ha fet és una persona de l'anomenada nova política, la mateixa que SEGUR hagués criticat que la gomina se l'hagués comprat un dels de la vella. 
I no, no agrano cap a casa. Fa anys, al País basc, des de la dreta s'acusava al PNB de connivència amb els terroristes d'ETA perquè coincidien amb els objectius ( hipotèticament, o no ): la independència d'Euzkadi. Els mateixos que acusaven no reconeixien que ells coincidien amb voler la unitat d'Espanya amb altres sino també terroristes ( al menys dels anys que parlo ) també violents. 
Als anys d'Aznar es parlava de que entre ell i Anguita feien una pinza al PSOE; ara el PSOE amolla altre cop esta acusació, que Podemos, votant amb el PP contra la investidura de Pedro Sanchez, fa la pinza. El PSC, si no de pinza, ha estat assenyalat de mal català, que encara és pitjor, per votar al Parlament amb PP i C's alguna vegada, o per presentar un recurs al TC, quan estos altres també el van presentar. I evidentment, els altres, ( els de tota la vida d'aquí: diguem-ne convergents ) han votat i pactat amb el PP quan els ha convingut. Tot, en exercici de la seva " coherència ".

I per suposat, fora de la política, la cosa no és que sigui per tirar coets tampoc. Passa que, encara que ens afecti igualment, cadascú és "cadasqual" i a casa d'ell fa el que vol. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Infraestructures: Promeses i compromisos

Tolerància i respecte